JST Warlander kasvatus

"Minun hevosillani on jokaisella tarina, perimmäinen syy olla tässä." -JST-

 

Warlander, kahden upean rodun risteytys. Iberian hevosen ja Friisiläisen.

Warlanderissa kiteytyy Friisiläisen miellyttävä luonne ja Iberian hevosen herkkyys ja rohkeus.

 

Miten kaikki sai alkunsa?

Perinteisen kaavan kautta kasvoin hevostytöstä hevosen omistajaksi. Tallinpitäjästä ratsastuskoulu yrittäjäksi. Pienin askelin kohti unelmia tehden työtä mikä muuttuu elämäntavaksi ja sitä kautta elämäntyöksi. Vuonna 2015 sanoin ääneen lauseen "minusta olisi hienoa tehdä hevosten kanssa jotain sellaista mistä jäisi jälki Suomen historiaan, jotain mistä minut hevospiireissä muistetaan."

2015 keväällä pihaani tuotiin kuvan kaunis Friisiläistamma Frieda H. Meidän "Friidu". Oma ajatus Friisiläisestä vain vaunuhevosena murtui täysin kun kapusin tämän upean tamman selkään. Söin sanani. Friisiläinen on upea vaunuhevonen mutta myös ratsu, upea sellainen. Äitini, joka rakasti katsella hevosia mutta pelkäsi ison eläimen lähellä oloa kykeni koskettamaan Friidua. Silittämään sysimustaa tammaa sanoen "tämä jää". Niin Friidu jäi kotiin, kantaen ainoana titteliä "äitini hevonen". Vain muutama kuukausi myöhemmin äitini menehtyi syöpään. Friidun, äitini hevosen tunnearvo on minulle mittaamaton. Kiitollisempi en voisi olla siitä, että äitini sai kokea Friidun kanssa edes pienen palasen siitä tunteesta mitä nämä eläimet minulle itselleni tuo.

2015 kesällä sain puhelun oppiäidiltäni koskien p.r.e ori Navegantea. Olinhan jo pikkutyttönä sanonut että kun kasvan isoksi halauan andalusialaisen hevosen, tällöin olin tosin siinä uskossa että ne kaikki ovat valkoisia ja tanssivat ratsastajan alla..tavallaanhan näin onkin ;)

Oppiäitini kertoi oriin päätyneen hänelle monen mutkan kautta siitoskäyttöön. Ori oli ns. nähnyt elämää eikä takeita ratsastuskäytössä kestämisessä olisi. Epämääräisiä viitteitä vaivoista joille ei kuitenkaan varsinaisia perusteita ollut. Metsätarhan perällä minua odotti surusilmäinen, takkutukkainen ori jonka katsetta en unohda ikinä. Pohjatyö oriin kuntouttamisessa tehtiin hyvin ja kuukautta myöhemmin mentiin selästä käsin jo kaikki askellajit. Tällöin todella tunsin ensimmäistä kertaa hevosen tanssivan, tunsin kuinka upea eläin minulla on käsissäni. Rotutyypilliseen tapaan ori on varauksellinen ihmisiä kohtaan ja jännittyessään käytöksen voi lukea väärin. Ori vaatii määrätietoista ja johdonmukaista käsittelyä. Tie p.r.e hevosen sydämeen syntyi luottamuksen kautta. Tämä äärimmäisen herkkä hevonen opetti minulle sen mitä oikeasti tarkoittaa olla yhden ihmisen hevonen. En sanoin pysty kuvailemaan tunnetta mikä syntyi kun nollasta sataan kiihtyvä tulisieluinen hevonen painoi pään syliini ja kertoi että tässä on hyvä. Navegante "Nalle" valitsi minut ja minä toin hänet kotiin. En olisi voinut muutakaan.

 

Jatkumo oli selvä, Loppukesästä 2015 Friidu astutettiin Nallella ja näin sai alkunsa minun ensimmäinen Warlanderini.

1.7.2016 syntyi komea oripoika Frigante, tutummin "Keijo".

Perjantaina 28.10.2016 sain sähköpostin Karenilta. Minulla on käsissäni sertifikaatti mikä oikeuttaa käyttämään kansainvälistä Warlander logoa ja näin ollen olen virallisesti Suomessa toimiva Warlander kasvattaja.

 

Työni on vasta alussa -Jenny

2017 syntyi samasta yhdistelmästä tammavarsa Naveda H "Kerttu" ja 2018 tammavarsa Alejandra IV "Alma"

 

 Frieda H. & Frigante                         Frigante                                     Navegante XXXII

 

 

Warlander hevosten lisäksi tallilla kasvatetaan Pura Raza Espanol hevosia (P.R.E)

Myynnissä.

2018 syntynyt tammavarsa (PRE)

2019 syntynyt orivarsa (PRE)

 

Ota rohkeasti yhteyttä!